Edelstenen
Om een indruk te krijgen van de edelstenen die verwerkt zijn in de sieraden op de website ziet u hier afbeeldingen, een korte ontstaansgeschiedenis, toegeschreven geneeskrachtige werking, de vindplaats(en) en kleuren van de edelstenen.

EdelsteenCabochonFacetRuw

Barnsteen

barnsteen_cabbarnsteen_line_01barnsteen_ruw

Barnsteen (ook wel amber genoemd) is fossiele, verharde hars van de pijnboom en is 50 miljoen jaar geleden ontstaan. De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend.  Het is de eerste door de mens gebruikte edelsteen. Barnsteen  helpt bij angst, fobie, depressie, zware vermoeidheid, hyste­rie, astma, reuma en infecties, geneest en beschermt de luchtwe­gen, goed voor de oren, stilt pijn bij het doorbreken van de tandjes bij baby’s.

Vindplaats: voornamelijk Rusland (Oostzeegebied).

Kleur:  meest honinggeel tot bruin, soms met fossiele insluitsels.

Amethistamethist_cabamethist_fac

amethist_ruw

Amethist is de meest gewilde steen uit de kwartsgroep. De naam betekent in het Grieks “niet dronken”. Amethist gold in de oudheid als amulet tegen dronkenschap. Het is een doorzichtige steen met een glasachtige glans. Amethist geeft kalmte en innerlijke rust, de beste steen  bij spannings­hoofdpijn en maagpijn, bevordert de bloedsomloop, ontspant de nekspie­ren en de schouderbla­den, sterkt de lever en de ogen, is een uitstekende meditatiesteen en stimuleert spirituele groei.

Vindplaats: o.a. in Brazilië, Madagaskar, Uruguay, Zambia, VS, Mexico.

Kleur: purper tot lavendel.

Apatiet

apatiet_line_02

apatite_facapatiet_ruw

Apatiet komt van het Griekse woord apatan = bedriegen omdat de steen in zoveel kleurvariaties voorkomt dat het gemakkelijk verward kan worden met stenen als Beryl, Topaas of Toermalijn. Apatiet kan wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze zijn. Het is een doorzichtige, soms fluorescerende steen met een glasachtige tot half harsachtige glans. Apatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Hiermee gaat het apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. Spiritueel bevordert het spirituele vaardigheden en meditatie. Ook fysiek werkt de steen vitaliserend en stimuleert celgroei, groei van kraakbeen, botten en tanden en de calcium opname. Hierdoor heeft het een positieve werking op artritis, artrose, gewrichtsklachten en botbreuken. Apatiet heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme.

Vindplaats:  wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Portugal, Duitsland, Brazilië en Mexico.

Kleur: kleurloos, roze, geel, groen, blauw of violet.

Aquamarijn

aquamarijn_cabaquamarijn_facaquamarijn_ruw

De naam Aquamarijn betekent “water van de zee”, omdat de kleur op zeewater lijkt. De kleurende stof is ijzer. Wordt ook wel blauwe beryl genoemd en is daarmee familie van de smaragd. De steen kan doorzichtig of ondoorzichtig zijn. Voor sieraden wordt meest de doorzichtige variant gebruikt. Aquamarijn werkt goed bij voorhoofdsholteontsteking, tranende ogen en allerlei allergieën, goed voor de slijmvliezen, voor kaak, kiezen en mond, helpt bij problemen met de schildklier, bevordert het uiten van gevoe­lens.

Vindplaats: o.a. in Brazilië, Pakistan, Madagaskar en Zimbabwe.

Kleur: blauw of groenachtig.

Bergkristal

bergkristal_cabbergkristal_facbergkristal_ruw_02

Bergkristal behoort tot de kwartsgroep. Het woord ‘kristal’ komt van het Griekse woord voor ijs, het werd lang beschouwd als eeuwig bevroren water. Bergkristal is een neutrale en zuivere, geneeskrachtige steen en wordt veel gebruikt voor healings en energetisch werk. Bergkristal geeft zelfvertrouwen, stelpt bloeding en diarree, helpt bij rugpijn, menstruatiestoornis, depressie en overgangsklachten, werkt reinigend na ziekte, geeft nieuwe energie, helpt bij wagen‑ en zeeziekte, bevordert een evenwichtige balans, concentratie en helder denken.

Vindplaats: Brazilië, Madagaskar, VS en in de Alpen.

Kleur: kleurloos en transparant.

Blackstar,

Diopsiet

black_star,_diopsiet_cabdiopsiet,_blackstar_fac

diopsiet,_blackstar_ruw_03

Blackstar, Diopsiet. Diopsiet betekent in het Grieks ‘dubbelverschijning’, vanwege de kristalvorm. De steen is doorzichtig tot doorschijnend, met een glasachtige glans. Diopsiet werkt op zowel het hart als het voorhoofd chakra en de werking is dan ook tweeledig. Enerzijds stimuleert de steen de ratio en bevordert het intellectuele vaardigheden, analytisch denkvermogen, creativiteit en helpt bij het opnemen van informatie (studie). Anderzijds werkt de steen sterk op het hart in en stimuleert empathie, betrokkenheid, bescheidenheid en intuïtie. Diopsiet helpt bij het bijleggen van ruzies omdat het vergeven en loslaten van negatieve emoties en stress vergemakkelijkt. De steen maakt vrolijk en laat je van de kleine dingen in het leven genieten.

Vindplaats: o.a. Birma, India, Sri Lanka, Zuid-Afrika, Italië, Rusland.

Kleur: groen, grijs, geel of kleurloos.

Blauwe Saffier

blauwe_saffier_cabblauwe_saffier_facblauwe_saffier_ruw

De naam saffier betekent in het Grieks ‘blauw’. De kleurende stoffen zijn ijzer en titaan. Blauwe saffier is net als robijn een variant van het korundmineraal. Bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. Saffier versterkt de intuïtie, geeft gemoedsrust, is goed voor de ogen, helpt bij glaucoom, bevor­dert trouw en oprechtheid.

Vindplaats: Australië, Birma, Sri Lanka, Thailand.

Kleur: blauw.

Blauwe Topaas

blauwe_topaas_cabblue-topaz_facblauwe_topaas_ruw_01

De naam Topaas is waarschijnlijk afgeleid van het eiland Zebirget in de Rode Zee, dat vroeger Topazos werd genoemd. Topaas komt in allerlei kleuren voor. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Topaas versterkt en verscherpt het verstand, helpt bij uitputting, hart- en vaatziek­ten en spataderen, stimuleert de bloedsomloop en de alvleesklier, sterkt de lever, is smaakopwekkend, versterkt de levenskracht.

Vindplaats: diverse landen, zoals Brazilië, Madagaskar en Sri Lanka. De lichtblauwe variant wordt o.a. gevonden in Noord-Ierland, Schotland en Engeland.

Kleur: lichtblauw.

Carneool

carneool_01_cabcarneool_fac_02carneool_ruw

Carneool is een oranje tot bruinrode steen, een doorschijnende tot ondoorzichtige variëteit van chalcedoon. De kleurgevende stof is ijzer. De steen is doorschijnend met een zijdeachtige gloed. Carneool werkt goed bij krampen, koorts, infectie, suikerziekte, zenuw­pijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk en koppigheid, verdrijft nachtmerries en bevordert fijne dromen, geeft warmte en positiviteit.

Vindplaats: Brazilië, India, Uruguay.

Kleur: oranje-rood.

Chalcedoon aqua

chalcedony_aqua_cab_01chalcedony_aqua_facchalcedony_aqua_line

Chalcedoon is de naam voor een grote groep kwartsen, waaronder ook agaat, jaspis, carneool, chrysopraas en onyx vallen. Chalcedoon aqua is een gekleurde variant. Chalcedoon beschermt tegen beroerten en vergiftigingen, helpt wonden sneller genezen (zowel lichamelijke als geestelijke), troost, maakt rustig na overspanning, helpt bij winterhanden en -voeten, versterkt de binding tussen moeder en kind. Chalcedoon bevordert de communicatie.

Vindplaats: o.a. Brazilië, India, Sri Lanka, Zimbabwe.

Kleur: helder blauw.

Chalcedoon blue

chalcedony_blue_cabchalcedoon_aqua_facchalcedony_blue_ruw

Chalcedoon is de naam voor een grote groep kwartsen, waaronder ook agaat, jaspis, carneool, chrysopraas en onyx vallen. Chalcedoon blue is de natuurlijke, blauwe chalcedoon. Chalcedoon beschermt tegen beroerten en vergiftigingen, helpt wonden sneller genezen (zowel lichamelijke als geestelijke), troost, maakt rustig na overspanning, helpt bij winterhanden en -voeten, versterkt de binding tussen moeder en kind. Chalcedoon bevordert de communicatie.

Vindplaats: o.a. Brazilië, India, Sri Lanka, Zimbabwe.

Kleur: blauw.

Citrien

citrien_colliercitrien_fac_01citrien_ruw

Citrien is genoemd naar de citroengele kleur. De steen behoort tot de kwartsfamilie. De kleurgevende stof is ijzer. Meest doorzichtig. Citrien maakt vrolijk en is goed bij vermoeidheid, versterkt het zelfvertrouwen, werkt vitaliserend voor lichaam en geest, helpt bij geeste­lijke inspanningen, bevordert een positieve uitstraling.

Vindplaats: Brazilië, Madagaskar en VS.

Kleur: lichtgeel tot donkergeel.

Granaat

granaat_cabgranaat_facgranaat_ruw

De naam Granaat komt van het Latijnse woord voor ‘korrel’ vanwege de ronde kristallen en de overeenkomst met de rode bloemen van de granaatappelboom. De granaat bestaat in verschillende soorten, zoals Pyroop, Almandien, Melaniet, Uvaroviet. Granaat is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Het is een steen die kracht en energie en geeft. Granaat geeft wilskracht en doorzettingsvermogen, voorkomt besmetting, versterkt het ego. Niet geschikt voor driftige of gejaagde mensen.

Vindplaats: o.a. Brazilië, India, Madagaskar, Sri Lanka.

Kleur: rood.

Hematiet

hematiet_cabhematiet_line

hematiet_ruw

Hematiet wordt ook wel bloedsteen genoemd, de naam is afgeleid van het Griekse woord voor ‘bloed’. Hematiet is een ijzeroxide en is licht magnetisch. Het is een aardende steen, die een krachtige werking heeft op het bloed. Hematiet helpt bij bloedarmoede, lichame­lij­ke zwakte en ver­moeidheid, geeft kracht en moed, bevor­dert een rustige slaap en stelpt bloedingen, werkt ont­krampend bij kuitkramp, helpt bij eetstoornissen en heeft een sterke aardkracht.

Vindplaats: o.a. Engeland, Bangladesh, Brazilië, Tsjechië, Italië.

Kleur: zwart, zwartgrijs, bruinrood.

Ioliet

ioliet_cabioliet_facioliet_ruw

Ioliet is de transparante vorm van cordieriet. Deze naam is afkomstig van een Franse geoloog P.L.A. Cordier. Ioliet komt van het Griekse woord violet. Het is een magnesium aluminium silicaat. De kleur van ioliet is lavendel-paars, maar kan variëren van grijs tot blauwpaars tot zelfs gelig bruin. Het is een spirituele steen, die zelfinzicht stimuleert en je de kracht geeft om jezelf te zijn.

Vindplaats: o.a. Birma, Brazilië, India, Sri Lanka, VS.

Kleur: blauw, violet, grijs.

Jade

jade_cabjade_nephrite_cabjade_ruw

De naam Jade gaat terug tot de tijd van de Spaanse verovering van Midden- en Zuid-Amerika en betekent ‘piedra de ijada’, ofwel ‘lendensteen, omdat men hem beschouwde als voorbehoedmiddel tegen nierkwalen. Het Chinese woord voor jade is “jü’. Jade is een taaie steen, die in de voorhistorische tijd voor wapens en gereedschappen werd gebruikt. In China werd jade gebruikt voor godsdienstige beeldjes en symbolen. In het pre-Columbiaanse Midden-Amerika was jade kostbaarder dan goud. Meest opaak met zijdeglans. Het is een steen voor reiniging, bescherming en voorspoed. Jade sterkt de nieren, de blaas en de ogen, is goed bij reuma, maag­klachten en ontstekingen, bevordert de spijsvertering, beschermt tijdens de zwanger­schap. Steen van wijsheid en rechtvaardigheid.

Vindplaats: o.a. Birma, China, Japan, Mexico, Kazachstan, VS.

Kleur: smaragdgroen tot lichtgroen.

Kyanietkyanite_cab_02kyanite_fac_02Kyanite_ruw_02

Kyaniet wordt ook cyaniet of distheen genoemd. Het is een zeer kwetsbare steen, die gelaagd, doorzichtig of opaak is. De naam komt van het Griekse woord voor ‘blauw”. Het is een spirituele steen met een kalmerende, harmoniserende werking. Kyaniet  bevordert redelijkheid, maakt besluitvaardig en slaat bruggen tussen mensen die elkaar moeilijk begrijpen, versterkt teamgeest en bevordert een positieve samenwerking.

Vindplaats: o.a. Birma, Brazilië, Zwitserland, Frankrijk, VS.

Kleur: meestal blauw of blauwgrijs gestreept.

Labradoriet

labradoriet_cablabradoriet_ruwlabradoriet_ruw_1

Labradoriet is genoemd naar het Canadese schiereiland Labrador, een van de vindplaatsen. Labradoriet vertoont kleurenspel in metalig glanzende tinten met vaak blauwe en groene aspecten, of ook het hele spectrum. Het is een sterk beschermende en spirituele steen, die de intuïtie, fantasie en creativiteit bevordert. Labradoriet geeft zelfvertrouwen en reali­teitszin, heelt na ziekte, beschermt tegen invloe­den van buitenaf, aurahe­ler en -afsluiter, brengt verborgen talenten aan het licht, goed voor gevoelige mensen.

Vindplaats: Canada, Australië, Mexico, Rusland, VS.

Kleur: donkerblauw tot grijszwart, met bont kleurenspel.

   Lapis    Lazuli

lapis_lazuli_cablapis_lazuli_linelapis_lazuli_ruw

De naam Lapis Lazuli betekent ‘blauwe steen’. De kleurgevende stof is zwavel. De steen kan een egale kleur hebben, of ook gevlekt of gestreept zijn. Het grootste bestanddeel is het mineraal lazuriet, maar het kan ook andere mineralen bevatten, waardoor kleuraccenten ontstaan. Lapis werd al in de prehistorische tijd als siersteen gebruikt en ook in sommige kerken in mozaïeken of wandversieringen. Deze steen helpt je jezelf te zijn en bevordert wijsheid, innerlijke rust. Lapis lazuli geeft zelfvertrouwen, is een vriend­schapssteen, versterkt de liefde, helpt bij depressie, epilepsie, te hoge bloeddruk, eczeem, nervositeit en nagelbijten, sterkt de intuïtie, goed voor het haar.

Vindplaats: o.a. Afghanistan, Rusland, Chili, Pakistan, VS.

Kleur: azuurblauw.

Maansteen

maansteen_cabmaansteen_jellow_2maansteen_taupe_01

De Maansteen behoort tot de familie van de veldspaten met een blauwachtig kattenoog effect. De steen is doorzichtig met een glasachtige parelmoerglans en dankt zijn naam aan de maneschijnachtige witte lichtglans. Het is bij uitstek de steen voor de vrouwelijkheid (maan), de vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking. Maansteen bevordert de zwanger­schap, harmoni­seert de hormoonhuishou­ding, helpt bij maagzuur en menstrua­tiestoornis­sen, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsle­ven, goed voor de maag.

Vindplaats: o.a. Birma, Brazilië, India, Sri Lanka, VS.

Kleur: parelachtig wit, perzikachtig oranje, chocolade tot taupe-achtig grijs.

Malachiet

malachiet_cabmalachiet_linemalachiet_ruw

Malachiet ontleent zijn naam aan de groene kleur en de geringe hardheid. Het vertoont meestal een bandering van licht en donker gekleurde lagen met ringen of strepen. De kleurgevende stof is koper. Het is ontstaan uit koperhoudende oplossingen in koperertsafzettingen. Grote blokken werden gevonden in de Oeral, die door de Russische tsaren werden gebruikt als versiering van hun paleizen. Malachiet was al geliefd bij de Egyptenaren, Grieken en Romeinen als sieraad of amulet. Malachiet beschermt tegen straling en negatieve energie. Malachiet helpt bij artritis, artrose, gewrichtsontstekingen en menstrua­tiestoornis­sen, werkt vocht afdrijvend, sterkt het hart, heeft een gunstige uitwer­king op het gezichtsvermogen.

Vindplaats: o.a. Rusland, Congo, Australië, Chili, VS.

Kleur: licht- tot zwartgroen met bandering.

Zwarte Onyx

onyx_cabonyx_01_faconyx_ruw

Onyx is een chalcedoon variant, een mineraal met witte en zwarte banden. Onyx geeft kracht en doorzettingsvermogen. De steen is doorschijnend en heeft een zijdeglans. Onyx beschermt tegen ongevallen, helpt bij doofheid en oorsuizing, bevordert de concentratie, maakt ernstig en sterkt de realiteitszin. Sterk aardende steen.

Vindplaats: o.a. Argentinië, Brazilië, Uruguay, Mexico, Pakistan.

Kleur: zwart.

Opaal uit Ethiopië

opaal_ethiopie_cabopaal_ethiopie_facopaal_ethiopie_ruw

De Opaal kan verschillende kleuren hebben. Opmerkelijk is het ‘opaliserende’ effect, een regenboogkleurige schittering die verandert met de gezichtshoek. De opaal is een activerende steen, die vrolijk en optimistisch maakt.

Vindplaats: Ethiopië.

Kleur: alle kleuren.

Parel

parelparel_grijspearl_line_01

Parels zijn het product van oesters en bestaan uit parelmoer. De kleur van de parels is afhankelijk van de oestersoort en van het water waarin deze leven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zeeparels (van zeeoesters), rivierparels en kweekparels. De kweekparels vormen tegenwoordig 90% van de parelomzet en worden zowel in zeewater als in zoetwater gekweekt. De parel brengt rust, vrede en verlichting, voor lichaam en geest.

Vindplaats: o.a. Perzische golf, Maleisië, Indonesië, Japan.

Kleur: wit, roze, zilver of crème kleurig.

Peridoot

peridoot_cabperidoot_facperdidoot_ruw

Peridoot wordt ook wel chrysoliet of olivijn genoemd. Het is een glanzende, op glas gelijkende steen met een groene kleur. Peridoot was de meest geliefde steen in de tijd van de barok en werd in de middeleeuwen veel gebruikt voor kerkelijke doeleinden. Het is een beschermende en reinigende steen. De steen helpt om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. Het maakt zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen. Peridoot heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. Het heeft een positieve werking op het hart, longen, galblaas, darmen, thymus, milt en de ogen.

Vindplaats: o.a. Rode zee, Birma, Australië, Mexico, Pakistan, Tanzania, VS.

Kleur: felgroen tot olijfgroen.

Prasioliet

prasioliet_cabprasioliet_facprasioliet_ruw

Prasioliet wordt ook wel groene amethist genoemd. Door vulkanische activiteit van de Amethist ontstaat Prasioliet en krijgt het zijn groene kleur. Prasioliet wordt gevonden in de mijn Montezuma in Brazilië. Prasioliet verbindt het aardse bestaan met de zuiverende lichtenergie van boven. Hij zet negatieve energie om in positieve energie en helpt de verloren balans te hervinden. Het stimuleert het creatief denken en het durven doorzetten van hartenwensen. Dit mooie kristal brengt rust en verwarmt het hart. Prasioliet heeft dan ook een positieve werking op het hart en kan hartritmestoornissen verminderen.

Vindplaats: Brazilië.

Kleur: preigroen.

Regenboog Maansteen

regenboog_maansteen_cabregenboog_maansteen_facregenboog_maansteen_ruw

Regenboog Maansteen is familie van de spectroliet en wordt ook wel witte Labradoriet genoemd. De steen heeft een parelmoerachtige glans en is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke. Het versterkt de vrouwelijke kwaliteiten, opent de intuïtie en kalmeert en bevordert zelfinzicht.

Vindplaats: India, Birma, Sri Lanka, Madagaskar, Australië, VS.

Kleur: wit, met een regenboogspectrum.

Rhodoniet

rhodoniet_cabrhodoniet_fancyrhodoniet_ruw

De naam is afgeleid van het Grieks (‘roos’) en heeft vaak dendriet-achtige insluitsels. De steen is doorschijnend met een parelmoerglans. Van oudsher schrijft men rhodoniet magische krachten toe. Men maakte er siervoorwerpen, vazen en sarcofagen van. In de middeleeuwen werd rhodoniet al beschouwd als steen van geluk en vrolijkheid. Hij vrolijkte het hart op, versterkte het gemoed, verstevigde het eergevoel en verbeterde het geheugen. Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Rhodoniet helpt bij futloosheid, kalmeert overdreven reflexen.

Vindplaats: o.a. Australië, Canada, Japan, Mexico, VS, Zuid-Afrika.

Kleur: donkerrood tot zwart.

Robijn

robijn_linesrobijn_facrobijn_ruw

De Robijn dankt zijn naam aan de rode kleur (Latijn: rubens). Het behoort samen met saffier tot de korundgroep. De kleurgevende stof is chroom. Geslepen glanzen robijnen net als diamanten. Robijn is na diamant het hardste mineraal en het is een van de duurste edelstenen. Robijn is een activerende steen, verdrijft melancho­lie, voorkomt miskramen, helpt bij vermoeidheid, geeft kracht en moed, bevor­dert wils­kracht, ver­sterkt het ego. Niet voor driftige of gejaagde mensen.

Vindplaats: Birma, Thailand, Sri Lanka en Tanzania.

Kleur: rood in verschillende tinten.

Rookkwarts

rookkwarts_cabrookkwarts_facrookkwarts_ruw

De naam is afgeleid van de rookkleur. Het is een doorzichtige steensoort uit de kwartsgroep, die heel lichtbruin tot bijna zwart van kleur kan zijn. Rookkwarts werkt beschermend, aardend en ontspannend. Rookkwarts bevordert de concentra­tie, maakt standvastig in het nemen van beslissingen.

Vindplaats: Brazilië, Madagaskar, Oekraïne, Rusland, Zwitserland.

Kleur: bruin tot bijna zwart, rookgrijs.

Rozenkwarts

rozenkwarts_cabrozenkwarts_fac_01rozenkwarts_ruw

Rozenkwarts behoort tot de familie van de kwartsen en is lichtroze van kleur. De steen is doorschijnend met een glasachtige glans. De kleurgevende stoffen zijn titaan en mangaan. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde, heeft een milde, zachte werking. Rozenkwarts bevordert kunst, maakt creatief, helpt bij heim­wee, bevordert de geestelij­ke groei, ver­zacht het gevoelsleven, helpt bij verbittering. Een uitstekende steen voor kinderen.

Vindplaats: o.a. Brazilië, India, Sri Lanka, VS.

Kleur: helder roze tot bleekroze.

Rutielkwarts

rutielkwarts_cab_01rutielkwarts_facrutielkwarts_ruw_2

Dit is een kwarts met dunne, vaak goudkleurige rutielnaaldjes. De kleur varieert van witte transparante bergkristal tot donkergrijze of donkerbruine rookkwarts gevuld met zilverkleurige, goudkleurige of rossige tot rode rutielnaaldjes. De rutielnaaldjes werden vroeger aangezien voor het haar van Venus, wat het kristal de bijnaam Venushaar-kwarts of sageniet gaf. Het zou een krachtig liefdesamulet zijn. Later meende men dat er engelenhaar in dit mineraal zat en kreeg het de naam engelenhaar-kwarts. Het is een opbeurende en kalmerende steen, geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. Rutielkwarts is goed voor de luchtwe­gen en de longen, helpt bij een vastzittende hoest­, tegen bronchitis, bevordert daadkracht.

Vindplaats: wereldwijd.

Kleur: kleurloos, bruin, grijs, geel of paars.

Spinel

spinel_line_cabspinel_facspinel_ruw

Spinel kan verschillende kleuren hebben, de bekendste is rood. Het is eigenlijk een groep van mineralen. Pas 150 jaar geleden werd spinel als zelfstandig mineraal erkend. Spinellen komen samen met robijnen en saffieren voor in rivierafzettingen. De kleurgevende stof is ijzer, chroom en kobalt. Spinel wordt ook ‘de steen der onsterfelijkheid’ genoemd, werkt vernieuwend en verjongend.

Vindplaats: o.a. Birma, Sri Lanka.

Kleur: rood, geel bruin, blauw, groen, zwart.

 Zwarte   Toermalijn

zwarte_tourmalijn_cabzwarte_tourmalijn_faczwarte_toermalijn_ruw

De toermalijn was in de oudheid al bekend, maar werd pas in 1703 vanuit Sri Lanka door Hollanders ingevoerd in West-Europa. De naam komt van het Singalese woord ‘turamali’, hetgeen betekent ‘steen met gemengde kleuren’. De toermalijngroep omvat een reeks van kristallen met verschillende kleuren. Toermalijn kan door wrijven elektrisch geladen worden en trekt dan stof of as aan. De Nederlandse bijnaam was dan ook ‘assetrekker’. Zwarte toermalijn wordt ook Schörl genoemd. Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Toermalijn bevordert zelfvertrouwen en concen­tratie, helpt bij duize­ligheid, vallen en struikelen en nervosi­teit, troost bij verdriet. Vriend­schapssteen.

Vindplaats: wereldwijd.

Kleur: zwart.

     Koper      Turkooiscupper_turquoisecupper_turquoise_ruw 

Turkoois betekent ‘Turkse steen’. Vroeger werd deze steen via Turkije ingevoerd. De kleurgevende stof is koper en ijzer. Vaak met aders van zwart of donkergrijs. Het is een geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, bevor­dert daad­kracht, helpt bij opvliegers, beschermt tegen negatieve invloeden, goede beschermer op reis en in de auto, helpt bij de verwer­king van negatieve ervaringen, trekt het goede aan. Goede vriendschaps­steen.

Vindplaats: o.a. Iran, Mexico, VS, China, Afghanistan, Australië.

Kleur: blauw tot koperkleur.

 

    Roze      Toermalijn

 

roze_tourmalijn_lineroze_tourmalijn_facroze_tourmalijn_ruw_02

De Toermalijn was in de oudheid al bekend, maar werd pas in 1703 vanuit Sri Lanka door Hollanders ingevoerd in West-Europa. De naam komt van het Singalese woord ‘turamali’, hetgeen betekent ‘steen met gemengde kleuren’. De toermalijngroep omvat een reeks van kristallen met verschillende kleuren. Toermalijn komt voor in blauw, groen, roze, geel, rood en zwart. Rubelliet is een van de meest gewilde en kostbare edelstenen van de toermalijn familie. Rubelliet toermalijn is de naam die wordt gegeven aan de warme, dieproze tot rode kleur met een violette of blauwe schakering.  Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Toermalijn bevordert zelfvertrouwen en concen­tratie, helpt bij duize­ligheid, vallen en struikelen en nervosi­teit, troost bij verdriet. Vriend­schapssteen.

Vindplaats: Rusland, Madagaskar, Brazilië en Oost-Afrika.

Kleur: roze.

Turkoois

turkoois_cabturquoise_line_02turkoois_ruw

Turkoois betekent ‘Turkse steen’. Vroeger werd deze steen via Turkije ingevoerd. De kleurgevende stof is koper en ijzer. Vaak met aders van zwart of donkergrijs. Het is een geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, bevor­dert daad­kracht, helpt bij opvliegers, beschermt tegen negatieve invloeden, goede beschermer op reis en in de auto, helpt bij de verwer­king van negatieve ervaringen, trekt het goede aan. Goede vriendschaps­steen.

Vindplaats: o.a. Iran, Mexico, VS, China, Afghanistan, Australië.

Kleur: blauw tot kopergroen.

Tijgeroog

tijgeroog_cabtijgeroog_factijgeroog_ruw_01

Tijgeroog is een opake geel tot roodbruine, geaderde steen met een zijdeglans. Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’. Tijgeroog brengt de aandacht naar binnen en geeft rust. Het is een beschermende steen die vroeger al als talisman werd gedragen. Tijgeroog ontkrampt, verwarmt, geeft zelfvertrouwen, bevordert verantwoordelijkheidsgevoel, helpt bij astma en verkoudheid, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen.

Vindplaats: VS, Mexico, India, Australië, Zuid-Afrika.

Kleur: geel-bruin.

Zonnesteen

zonnesteen_cabzonnesteen_faczonnesteen_ruw

De Zonnesteen wordt ook aventurien-veldspaat genoemd. De Zonnesteen is een vreugdevolle steen die licht brengt, voor een goed humeur zorgt en de intuïtie verscherpt. Zonnesteen geeft weer glans aan het leven, geeft geluk en voorspoed. Zonnesteen sterkt het hart, de rug, de ogen en de nieren, helpt bij somber­heid en zwaarmoe­digheid, geeft nieuwe levens­kracht.

Vindplaats: Canada, VS, Noorwegen, Griekenland, India.

Kleur: geel, oranje, roodbruin.

© 2018 - 2020 Silvergems | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.